De beste pot voor uw plant!

Heb je het moeilijk om de beste potten voor je planten te kiezen? Er is zo'n grote verscheidenheid aan planten die verschillende soorten potten vereisen. Sommigen genieten van hun terracotta-potten, maar de meeste liefde van de plastic elegante plantenbakken. Er zijn voor- en nadelen met elk van deze potten. In deze blog gaan we het hebben over welke pot het beste bij jouw planten passen. 

Kennis vooraf

Je moet weten welke planten je hebt tijdens het winkelen voor een nieuwe planter. Er is een groot verschil tussen potten die worden gebruikt om planten binnen te houden en degenen die buiten worden gebruikt. Planten die veel zonlicht vereisen moeten in indirect zonlicht worden gehouden met potten die zijn gemaakt om zoveel mogelijk licht op de plant te laten komen. Binnenplanten moeten in het huis worden bewaard, bij voorkeur in een gebied dat een raam heeft. Een luchtbevochtiger wordt ook aanbevolen als u buiten bent en geen venster hebt. Veel lucht in huis kan na een tijdje uitdrogen, waardoor de bladen dat natuurlijk ook doen. Als u merkt dat uw planten te droog worden dan ziet u een bruin randje om de bladen verschijnen. 

Hoe water je ze?

Planten die in potten worden gekweekt, hebben een soort plantenvoedsel nodig. De meeste planten geven de voorkeur aan plastic potten wanneer ze in dit stadium zijn, dus ze werken misschien niet erg goed in andere soorten potten. Als je planten groeit die meestal voor decoratie zijn en niet worden gegeten, dan wil je misschien plastic potten kopen met gaten erin. Deze potten kan je op plastic schotels zetten zodat ze het water via de wortels kunnen opnemen. 

Grootte van de potten

De grootte van je planter is eigenlijk afhankelijk van welke planten je probeert te groeien. Natuurlijk, hoe groter uw planten zijn, hoe groter de planter moet zijn. Je kunt met alles gaan van een kleine vierkante planter naar een grote rechthoekige. Het beste wat u kunt doen, is de juiste grootte planter voor uw planten vinden. Sommige planten hebben hele grote potten nodig, u kan in dat geval kiezen om de top van de pot te bedekken met een deksel. Op deze manier heeft u wel groen zonder dat u naar de aarde hoef te kijken. Eventueel kan u ook een weefsel gebruiken om de grond  te bedekken of een doek erover te plaatsen, zodat deze wordt verborgen.

Materiaal potten

Het is ook erg belangrijk voor u om het juiste type planters voor uw planten te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld degenen die van klei zijn gemaakt. Er zijn ook degenen die zijn gemaakt van glas en anderen die zijn gemaakt van plastic. De materialen zijn allemaal belangrijk voor uw planten in termen van het hebben van vocht om goed te groeien. Wat je ook doet, stop je planten nooit in een vaas! Deze zijn gemaakt voor het laten zien van dode afgesneden bloemen en geven geen zonlicht aan de rest van de plant. Een planten bak kan je immers stijlen op de rest van je interieur! Schrik ook niet van een goedkope plantenbak, sommige zijn wel degelijk van goede kwaliteit! 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *