Een elektrische fiets middenmotor is ideaal!

Wanneer je een goede bestemming zoekt voor je vakantiegeld, dan is het aanschaffen van een elektrische fiets middenmotor de overweging waard. Een elektrische fiets middenmotor is stabiel en gemakkelijker te bedienen dan een elektrische fiets met een voorwielmotor of achterwielmotor. Het zwaartepunt zit namelijk in het midden van de fiets. Dit voorkomt niet alleen dat de fiets omvalt als je deze even snel wilt wegzetten, maar zorgt er ook voor dat het fietsen nog gemakkelijker gaat. En dat terwijl je op iedere elektrische fiets, met welke motor dan ook, al een zetje in de rug krijgt.

Wat is het verschil tussen de diverse opties?

Allereerst het verschil in kracht. Een fiets met een achterwielmotor is het krachtigst, maar heb je dat echt nodig? Het nadeel van een elektrische fiets met een achterwielmotor is dan weer dat de achterkant van de fiets extra zwaar is, dat de motor (veel) meer onderhoud vergt én dat deze duurder is dan de andere varianten. De elektrische fiets met de voorwielmotor is dan weer het minst duur in aanschaf, de motor is het minst krachtig en het sturen gaat wat zwaarder. Een elektrische fiets middenmotor is het beste uit alle drie de opties. Je ondervindt het meeste stabiliteit en ook hier hebben we het over een erg krachtige motor.

Voor welk landschap is de elektrische fiets middenmotor geschikt?

Deze elektrische fiets is ook geschikt voor een heuvelachtig landschap én voor het afleggen van lange afstanden. Je kunt hier natuurlijk ook in de stad of in het dorp prima op uit de voeten, maar dan kun je ook kiezen voor een wat goedkopere elektrische fiets met voorwielmotor. Zeker wanneer je de fiets alleen gaat gebruiken voor woon-werkverkeer in de polder heb je dan aan een ebike met voorwielmotor genoeg. Maak je graag (lange) fietstochten? Dan kies je natuurlijk voor een fiets met middenmotor of een fiets met achterwielmotor.

Lekker in beweging zonder energie te verspillen

De fietstochten waarna je met trillende knieën van je fiets stapte zijn sowieso verleden tijd. Welke elektrische fiets je ook kiest, ze hebben allemaal een goede trapondersteuning en zullen je bij iedere trap een zetje in de rug geven. Dat is niet alleen fijn voor je knieën, maar voor je hele lijf. Ook wordt het hierdoor weer gezellig op de fiets. Je kunt, ook bij een fikse tegenwind, gezellig blijven kletsen met je fietsmaatje.

Wil je een elektrische fiets middenmotor proberen? Dat kan! Maak via bovenstaande website een afspraak en laat je verbazen!

Delen