Het maken van de juiste keuzes in je voedingspatroon

De sportscholen zijn weer open! Nadat we een lange tijd thuis hebben moeten trainen en waarschijnlijk ook allemaal wel wat kilo’s zijn aangekomen, is het nu tijd om er weer volop tegenaan te gaan en nieuwe doelen voor jezelf op te stellen. Waar het afvallen bij de een juist erg gemakkelijk gaat, is het voor een ander toch erg lastig om de doelen te behalen. Vele mensen denken namelijk dat zij erg veel anders moeten doen en bijna niks meer moeten eten, maar is het afvallen op deze manier niet lang vol te houden. Hoe kun je nu wel op een makkelijke manier afvallen? Tijdens het afvallen gaat het erom dat je leeft met een zogeheten calorietekort. Je verbruikt meer dan dat je binnenkrijgt, waardoor je gaat verbranden en dus zal afvallen. In dit blog vertellen we je meer over een makkelijke manier van afvallen en hoe jij bewuste keuzes kunt maken om dit vol te kunnen houden!

Een makkelijke manier van afvallen

Sommige mensen zeggen wel eens dat afvallen makkelijker is dan aankomen. Tijdens het afvallen zul je bewuste keuzes moeten maken om onder je caloriebehoefte te blijven, terwijl je met het aankomen constant meer zult moeten eten dan dat je lichaam nodig hebt. Wanneer je een juiste verhouding gaat aanhouden waarbij je 80% let op je voeding en hiernaast 20% sport, zullen je doden snel gerealiseerd worden en is het afvallen makkelijk vol te houden!

Wanneer je nu aan het begin van je doe al erg veel moeite hebt met het maken van de juiste keuzes op het gebied van voeding, zou je er in eerste instantie ook voor kunnen kiezen om maaltijdbonnen te bestellen. Je volgt geen dieet waarbij je iedere dag meerdere shakes in zult moeten nemen, maar houdt je een gestructureerd voedingsschema aan met de juiste hoeveelheden per maaltijd!

De juiste keuzes in je voedingspatroon 

Wanneer je aan de slag gaat met afvallen en je doelen wilt behalen, zul je structureel keuzes moeten maken in je voedingspatroon waarbij je kiest voor de gezondere opties. Weet van jezelf wat goed is om binnen te krijgen en wat eigenlijk niet. Zo is het helemaal niet erg om af en toe eens ongezond te eten, maar weet hierna wel weer de bewuste keuzes te maken. In sauzen en toetjes zitten bijvoorbeeld erg veel calorieën, waardoor je deze zou kunnen schrappen uit je voedingspatroon. Bovendien zijn en ook gezonde toetjes met weinig calorieën te verkrijgen, zodat jij nog altijd je doelen kunt behalen en tegelijkertijd zult genieten van een heerlijk toetje na het eten!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *