Hoortoestellen zijn er in alle soorten

Je hebt een hoortoestel nodig, dat is niet zomaar iets. Maar voor welk hoortoestel ga je dan? Hoe kies je een hoortoestel uit en worden alle hoortoestellen vergoed door de verzekering? Zoveel vragen en weinig antwoorden. Zeker als je nog in shock bent over het feit dat je überhaupt een hoortoestel nodig hebt! Oogvoororen heeft een heel overzichtelijke website met daarop het antwoord op de meeste vragen met betrekking tot hoortoestellen en vergoedingen. Je ziet hier ook veel afbeeldingen en specificaties bij hoortoestellen staan. En, niet onbelangrijk de prijzen staan gewoon op de site.

Kan ik zelf bepalen welke hoortoestellen ik wil?

Tot op zekere hoogte is dat absoluut mogelijk. Het is echter wel verstandig om je goed te laten adviseren over de eigenschappen per hoortoestel. De audicien heeft je oren bekeken en een hoortest bij je afgenomen. Hij of zij weet dus precies wat jij nodig hebt om weer helemaal mee te kunnen draaien in de maatschappij. Het is dus altijd verstandig om hoortoestellen pas te bestellen na overleg met de deskundige. Dit voorkomt dat je net de verkeerde versie aanschaft.

Weer leren horen valt niet mee

Slechthorendheid sluipt er langzaam in. Dat gaat (meestal) niet van de ene op de andere dag. En dus heb je, onbewust, de tijd genomen om daaraan te wennen. Je andere zintuigen nemen een deel van je gehoor over. Je kijkt mensen goed aan als ze praten en blijft uit grote groepen en gezelschappen weg omdat je er niets meer van verstaat. En dan krijg je een hoortoestel in je oor. In eerste instantie zul je niet weten wat je overkomt. Je zult moeite hebben om alle geluiden te filteren. Het is dus ook echt verstandig om ruim de tijd te nemen om aan hoortoestellen te wennen. Leer eerst weer omgaan met de geluiden in huis voor je je hoortoestellen in doet naar een feestje. Neem je tijd!

Kies voor een hoortest bij je thuis

Je hoeft tegenwoordig voor bijna niets de deur meer uit. Ook niet voor een hoortest. De medewerkers van Oogvoororen komen gewoon bij je thuis om de hoortest af te nemen. Ze hebben daar speciale, mobiele, apparatuur voor. Voor je contact opneemt met Oogvoororen is het wel verstandig om eerst even langs je huisarts te gaan. Laat daar ook je oren even checken en indien nodig uitspuiten. Je weet dan zeker dat je een goede meting krijgt door de audicien aan huis en dat je direct kunt doorpakken.

Delen