Houten plantenbak: fleur je balkon op

Met de Coronacrisis was ik gedwongen veel thuis te blijven. Thuis werken, thuis recreëren, eigenlijk alles thuis. Net als heel veel Nederlanders kreeg ik daardoor de onbedwingbare neiging mijn huis op te knappen. Ik begon met een grote schoonmaak, maar naarmate de crisis langer duurde, ging ik ook eens kijken naar andere zaken die ik kon oppakken. Ik woon op een flat en ik heb een groot, maar inmiddels groen uitgeslagen balkon. Omdat ik altijd veel dagjes uit ging, was mijn balkon nooit echt nodig en hij was dus in de vergetelheid geraakt. Nu besefte ik dat dit een stukje buiten was, waar ik onbezorgd van het mooie weer kon genieten. Maar ja, het zag er niet aanlokkelijk uit dus het balkon moest ook aangepakt worden. Maar hoe maak je een groen uitgeslagen balkon een beetje leuk? Hoe krijg je het idee dat je, ondanks dat je op een flat woont, toch een beetje in het groen zit? Het antwoord vond ik na enig speuren: een houten plantenbak.

Houten plantenbak: natuurlijke stijl

Hout vind ik erg mooi, het geeft al meteen een natuurlijke tint aan je inrichting. En dat geldt zeker voor een houten plantenbak. Ik was dan ook meteen verkocht toen ik ze zag. Het leuke was dat de houten plantenbak in verschillende vormen te krijgen is. Zo kun je toch nog iets speels meegeven aan zoiets saais als een balkon. De langwerpige bloembakken staan heel mooi aan de zijkanten, maar ik heb ruimte genoeg om in het midden nog een kleine vierkante bak neer te zetten. Zo krijg je bijna het idee van een tuin. Ik heb ook nog een bloembak met een trellisscherm gekocht voor tegen de muur. Als het ook nog lukt om klimplanten te laten groeien dan is het net alsof ik midden in het groen zit. Wat ik ook zo mooi vindt aan een houten plantenbak is dat elke bloem er bij past. Het mooie hout steekt prachtig af bij de kleuren van de bloemen.

Balkon wordt paradijsje

Het was natuurlijk wel even wat werk, het aanschaffen en vullen van de houten plantenbakken, maar ik ben erg blij met het resultaat. Nadat ik mijn balkon ook nog grondig had geschrobd, ziet het er nu echt uit als een plek waar ik hele dagen kan vertoeven. Omdat ik in huis ook veel hout heb, is het net alsof je een extra kamer hebt in dezelfde stijl. En ik merk dat nu, nu we weer meer mogen, ik gewoon het liefst op mijn balkon zit.

Delen