Is een cleanser belangrijk?

Als je in het schap van een drogist kijkt, dan zie je ontzettend veel producten staan. Een daarvan is de cleanser. Wat is dit nu precies en is het belangrijk om dit te gebruiken? Het aanbod aan verzorgingsproducten is zo groot dat je soms gewoon niet meer weet wat je nu wel of niet zou moeten gebruiken. Een cleanser, een nachtcrème, een dagcrème, exfoliators, diverse maskers, serums en nog zoveel meer is er beschikbaar. En dan hebben we het nog niet eens over de vele verschillende varianten die er van ieder product bestaan. Wat moet je nu wel of niet gebruiken?

Gebruik iedere dag een cleanser

Wat jij wel of niet wilt gebruiken, dat is natuurlijk heel erg persoonlijk. Sommige mensen vinden een uitgebreid verzorgingsritueel prettig, anderen gunnen zichzelf hier de tijd niet voor of vinden dit gewoon niet noodzakelijk. Hoe jij er ook in staat: gebruik in ieder geval iedere dag een cleanser! Dit is een product dat jou helpt om je gezichtshuid goed schoon te krijgen en dat is echt de belangrijkste stap voor een gezonde huid. Dat is natuurlijk zeker het geval als je altijd make-up gebruikt, want zou je dit aan het einde van de dag niet verwijderen, dan gaan jouw poriën verstopt zitten en krijg je last van mee-eters en puistjes. Maar ook als je geen make-up gebruikt is een cleanser van belang. We worden immers iedere dag blootgesteld aan heel veel verschillende stoffen die niet perse bevorderlijk zijn voor een gezonde huid. Denk aan uitlaatgassen, zodra we ons op straat begeven. Daarnaast zitten we natuurlijk regelmatig een keer aan ons gezicht en ook dat zorgt ervoor dat de gezichtshuid vies wordt. Of jij nu dus kiest voor een uitgebreid verzorgingsritueel of dat je dit liever zo kort mogelijk houdt, gebruik in ieder geval iedere avond een cleanser! Op die manier ga je met een schone huid naar bed en dat is voor een gezonde en stralende gezichtshuid echt van belang!

Verschillende soorten

We zeiden net al dat er van veel verzorgingsproducten verschillende varianten bestaan en dat is bij de cleanser ook het geval. Uiteraard zijn er verschillende producten voor verschillende huidtypes, denk aan een vette of juist een droge huid. Maar er bestaat ook verschil in de vorm waarin het komt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een:

  • balm
  • olie
  • foam
  • gel
  • melk
  • water

De bestanddelen van deze diverse varianten verschillen natuurlijk van elkaar en ook de manier waarop je de producten gebruikt. Ook geven ze allemaal een ander soort gevoel, een cleanser gel voelt natuurlijk heel anders aan dan een olie of een balm. Wat jij het beste kunt kiezen, hangt af van jouw huidtype, maar ook van wat jij prettig vindt in het gebruik. Sommige mensen vinden een foam niet prettig aanvoelen, terwijl anderen hier juist de voorkeur aan geven. Dit is dus echt heel persoonlijk. Een keuze maken kan dus best lastig zijn, maar wat niet lastig is, is waar jij het beste naar toe kunt gaan voor het kopen van een cleanser. Korean Skincar & K-beauty biedt namelijk een ruime keus op dit gebied en zij verkopen daardoor altijd wel een variant die voor jou ideaal is!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *