Je nachtleven naar een nieuw niveau tillen? Dat kan in Berlijn!

Berlijn Duitsland

Als je een ware fan bent van het nachtleven, dan ga je ongetwijfeld ook weleens op stap in andere steden dan in je eigen woonplaats. Dit simpelweg omdat andere steden weer een eigen sfeer hebben waardoor je daar weer heel verschillende avonturen kunt beleven. Een van de Europese steden die echt bij uitstek bekend staan om hun wilde uitgaansleven is Berlijn in Duitsland. Dit is een stad die zich kenmerkt om het feit dat je hier letterlijk vierentwintig uur per dag op stap zou kunnen. Dus of je nu een vroege of een (zeer) late stapper bent, je komt hier sowieso aan je trekken. Hieronder lees je op welke plekken je het als feestvierder zoal kunt zoeken in Berlijn. Vervolgens lees je nog tips over het vervoer ernaartoe.

Alexanderplatz, Berlijn

Op deze plekken moet je zijn als feestvierder

Berlijn is ten eerste een stad die extreem geschikt is voor mensen die houden van het nachtleven in clubs of discotheken. Hiervan zijn er in Berlijn ongeveer driehonderd. De meeste clubs richten zich op techno en rock. Typerend aan Berlijn zijn de clubs die zich genesteld hebben in oude fabriekshallen. Dit geeft je uitgaanservaring een heel ander cachet. Veel clubs doen niet aan sluitingstijden, iets dat zeker als je op vakantie bent gunstig kan zijn. De clubs zijn wel redelijk verspreid over de stad gesitueerd. Over het algemeen moet je zijn in de wijken Friedrichshain, Prenzlauer Berg, Mitte en Kreuzberg.

Charlottenburg, Duitsland

Hoe kom je vanuit Nederland in Berlijn?

Berlijn is in principe uitstekend bereikbaar per auto. Vanaf Utrecht doe je er zo’n zes uur over en over het algemeen rijd je over file-ongevoelige wegen. Los hiervan gaan er ook vanuit sommige Nederlandse steden directe intercity treinen naar Berlijn. Tenslotte is Berlijn gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken.

Delen