Mistgeneratoren beschermen jouw eigendommen

Wanneer je eigenaar bent van een winkel, dan weet je dat de kans op winkeldiefstal groot is. Je zet daar beveiliging voor neer: poortjes die afgaan op het moment dat er iemand met een onbetaald item jouw winkel probeert te verlaten. Ook zorg je natuurlijk dat je ogen in je achterhoofd hebt, dat je personeel goed is geïnstrueerd en dat je camera's hebt hangen waarop je altijd kunt zien wat er in je winkel gebeurt. Maar dan is het sluitingstijd. Je draait de winkel op slot en gaat naar huis. Een inbreker heeft het, juist die nacht voorzien op jouw winkel. Wat deze dief niet weet is dat jij mistgeneratoren hebt aangesloten op je beveiligingssysteem.

Mistgeneratoren zorgen voor instant beveiliging

Want doordat de mistgeneratoren in een paar seconden jouw hele winkel vol mist zetten, ziet de inbreker al na een paar stappen geen hand voor ogen meer. Hij (of zij) zal er dan voor kiezen om de winkel onverrichter zake te verlaten. Jouw spullen zijn veilig en de mist zal een tijdje blijven hangen, maar geen schade aan je producten opleveren. Mistgeneratoren kunnen dus het best worden aangesloten op je beveiligingssysteem. Dit systeem zal niet alleen de seconden voor de mist neerdaalt filmen, maar ook direct het beveiligingsbedrijf en/of de politie inseinen. De pakkans is groter omdat de kans aanwezig is dat de inbreker niet op tijd de uitgang weet te vinden.

Verzekeraars zijn een voorstander van mistbeveiliging

En dat is niet zonder reden. Deze manier van beveiligen zorgt voor de minste schade aan de spullen in de winkels. Het is geen fijn poeder dat wordt verspreid en de mist is ook niet nat. In veel gevallen kan de winkel de volgende dag, als het politieonderzoek en het onderzoek van de verzekeringsmaatschappij zijn afgerond, al weer open. Het is een kwestie van goed doorluchten en weer klaar. Door mistgeneratoren te laten plaatsen, kan het zomaar zijn dat je verzekeringspremie een stuk lager uitvalt. Het risico wordt immers flink ingedamd.

Laat de mistbeveiliging professioneel plaatsen

Natuurlijk ben je zelf hartstikke handig, maar in dit geval zul je de complete beveiliging toch echt aan de experts moeten overlaten. Door de juiste plaatsing van de camera's en de mistgeneratoren is succes gegarandeerd wanneer je, buiten openingstijden, toch een bezoeker in je winkel krijgt. De koppelingen tussen de camera's, de generatoren en de meldkamer moeten perfect samenwerken. Ook moeten de mistgeneratoren nadat ze hebben "gelost" worden gecheckt en bijgevuld. Dat is echt een zaak voor de professionals. 

 

Delen