Een paardentrailer is een handig vervoermiddel

Een paardentrailer is natuurlijk heel erg handig voor het vervoer van je paard of meerdere paarden, afhankelijk van de grootte van de trailer. Je koppelt deze paardentrailer gemakkelijk achter een auto met flinke trekktracht en kunt zo je paard naar en van wedstrijden, bos- of strandritten brengen. Een paardentrailer is echter ook handig voor het vervoer van andere dieren. Moet er één van je koeien naar de veearts? Dan heb je heus geen complete veewagen nodig, je kunt ook dan prima met een paardentrailer uit de voeten. Ook schapen en geiten, eigenlijk al het vee, kan met zo’n trailer vervoerd worden.

Met de paardentrailer naar wedstrijden

Je kunt met een paardentrailer dus gemakkelijk je paard vervoeren naar en van wedstrijden. Het voordeel van een trailer is dat je paard rustig kan staan en kan eten tijdens de reis. Je kunt je paard thuis of in de manege al helemaal voorbereiden, borstelen, vlechten en optuigen en dan op locatie zo de paardentrailer uit laten lopen. Je bent dan direct klaar voor de wedstrijd. In de trailer is ook ruimte voor het zadel en de andere benodigdheden. Na gebruik veeg je het stro er weer uit, zet even de tuinslag op de vloer en de trailer is weer klaar voor een volgend gebruik.

Veetentoonstellingen zijn nog steeds “een ding” in Nederland

Monenteel zijn alle evenementen natuurlijk afgelast, maar in een normaal jaar kun je als (hobby)boer van tentoonstelling naar tentoonstelling met je mooiste vee. Of je nu een speciaal ras schapen, geiten of koeien hebt, je wilt natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen jouw vee zien. En dat lukt goed door gebruik te maken van een paardentrailer. Voor kleiner vee kun je de trailer opdelen in twee gedeeltes. Een deel voor het dier en het andere deel voor alle andere benodigdheden zoals vers hooi of stro, voedsel en tuigjes.

Waar koop je een trailer voor paarden?

Meestal ken je via de manege wel iemand die een trailer verkoopt of waar je een trailer kunt huren voor een dag. Maar als dat niet zo is, kun je op zoek naar een eigen, gebruikte trailer. Je vind deze paardentrailers online. Als je klikt op bovenstaande link zie je dat hier paardentrailers in verschillende maten worden aangeboden. Het is altijd belangrijk om een ruime, trailer te kopen. Een waar je paard comfortabel in kan staan. Niet te klein en niet te groot. De specificaties staan online en kunnen je de benodigde informatie geven.

 

Delen