Rolcontainer: verantwoord bedrijfsafval scheiden

Hoe je het ook went of keert, als bedrijf heb je veel afval. En hoe groter je bedrijf, hoe meer afval je hebt. Met al de strenge milieuregels die er momenteel zijn, kan dat veel kopzorgen geven. Waar laat je het allemaal? Hoe stimuleer je medewerkers afval te scheiden? Hoe raak je al dat afval weer kwijt zonder dat dat je zeeën van tijd kost? Het zijn allemaal vragen die je als ondernemer bezig kunnen houden. Gelukkig zijn er ook bedrijven die speciaal op de wereld zijn om jouw leven hierin makkelijker te maken. Zo is het heel makkelijk een rolcontainer te huren zodat je geen omkijken meer hebt naar het afval. De verhuurder zet een lege bak neer en komt de volle weer ophalen. Maar gaat dat dan verantwoord vraag je je af? Ja, zeker. Want ook deze bedrijven gaan met hun tijd mee en ze helpen jou alle regels na te leven.

Rolcontainer voor elke soort afval

In veel bedrijven zie je ze al: veelkleurige rolcontainers die elk een ander doel hebben. Er staat een rolcontainer voor restafval, eentje voor papier en karton, eentje voor glas en eentje voor organisch afval zoals etensresten, groente en fruitafval. En natuurlijk is er tegenwoordig in de meeste bedrijven een rolcontainer voor plastic verpakkingen, drinkpakken en metalen verpakkingen. Vaak zijn er aparte, afgesloten rolcontainers voor archieven die vernietigd moeten worden of documenten met gevoelige informatie die niet langer bewaard mogen worden. Al met al heb je flink wat ruimte nodig voor al die containers. Maar dat is natuurlijk niet het punt. Omdat de rolcontainer per doel zijn eigen kleur heeft bijvoorbeeld of omdat het er gewoon opstaat, nodig je je medewerkers uit ook afval te scheiden. De verhuurder van de containers zorgt ervoor en de rest regelt zich vanzelf. En als ze vol zijn, worden ze opgehaald waarna het afval verantwoord wordt verwerkt. Een hele last minder voor jou.

Sluit een contract af

Bij de meeste van deze bedrijven kun je een contract afsluiten voor het huren van een rolcontainer of meerdere rolcontainers. Het bedrijf neemt daarmee een flinke last van je schouders. Je kunt zelf veelal een contract kiezen wat op dat moment het beste bij jouw bedrijf past. Zo is afval niet langer jouw probleem en kun jij je bezig houden met het doel van jouw bedrijf terwijl je weet dat je verantwoord bezig bent. Jouw afval wordt gescheiden zoals het hoort. Dus huur die rolcontainer en ga daarna doen wat voor jou belangrijk is!

Delen