Rondreis Rome

Als je deze zomer naar Italië gaat wil ik je met deze blog proberen te overtuigen ook Rome mee te pakken. Veel mensen die er naartoe gaan geven verhalen te horen die gaan over hoe druk het wel niet was en hoe duur sommige restaurants waren. Dit vind ik niet presentabel voor de stad zelf. Rome is een geweldige stad en is overspoeld door toeristen. De vraag is, wie is dan de schuldige? De stad of de toeristen? Geen van beide zou ik zeggen. Ik wil dat u als toekomstige toerist kan genieten van Rome en dat willen de inwoners van de stad ongetwijfeld ook. Hoe krijgt u dat voor elkaar? Laat mij u iets vertellen over hoogseizoen. Rome is vrijwel heel de zomer in hoogseizoen. Dit betekend dat u maar beter uit de weg kan blijven van deze beeldschone stad, zoals deze bedoeld is om van te genieten.

Tips voor de bezoeker

Eerst wil ik het hebben met u over de plekken die u moet zien als u hierheen gaat buiten het hoogseizoen om. U kan natuurlijk ook in de zomer gaan maar de kans dat u dan een uur moet wachten voordat u naar binnen kan binnen trekpleisters zoals het Vaticaan en andere mooie plekken is dan heel groot. Hiermee hebben we gelijk een van de grootste attracties van de stad benoemd. Dit is de hoofdstad van de katholieke kerk en als u erheen gaat voelt u dat ook! Het plein van het Vaticaan is gigantisch groot en machtig. Om het voorplein heen staan gigantische zuilen die een galerij omhoog houden waarop allemaal pausen te zien zijn. Op dat moment bent u nog niet eens binnen! Als u daarna naar binnen gaat zal u zien dat de gewelven zo hoog reiken als u kan zien. De schilderingen van Michelangelo zijn verbluffend en u zal ongetwijfeld nekkrampen krijgen van hoe lang u naar boven staart. Daarnaast is de stad gevuld met overige hoogstandjes binnen de architectuur. Mijn advies is om door de stad te lopen van plein naar plein, oftewel piazzo naar piazzo. Op deze manier ziet u zonder enige moeite de gigantisch mooie kathedralen en kerken die deze stad te bieden heeft.  

Waar eten?

Veel Hollanders maken de klassieke fout dat ze ook eten bij deze pleintjes. Dit is niet slim! Als u alles wil meepakken wat Rome te bieden heeft dan moet u niet op zoek naar de grote restaurants die vol zitten met toeristen. Ga in plaats daarvan pas laat eten en kijk naar de plekken waar veel mensen zitten. Niet zomaar mensen, maar echte Italianen. Op die manier eet u het beste voedsel dat de stad te bieden heeft. Dat eten de normale toeristen niet, maar alleen de echte Italianen. Door zich voor te doen als een italiaan en geen toerist zal u zien dat u de beste gelato, pizza en pasta te eten krijgt tijdens uw stedentrip Rome!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *