Zeer gezonde boter

shea butter

Wanneer je shea butter koopt weet je zeker dat je te maken hebt met een 100% natuurlijke boter. Bij kamertemperatuur is de boter een vaste vloeistof, de boter is afkomstig uit de noten van de Shea boom die groeit in de Afrikaanse Savanna. De boter is ivoorachtig van kleur en een nootachtige geur. Vaak wordt de boter gebruikt om de huid te hydrateren, er zit veel vitamine A, E en F in. Ook voor de elasticiteit van de huid is de boter erg geschikt. In Afrika wordt de boter dagelijks gebruik voor het verzorgen van de huid. Butterwise.com heeft de natuurlijkste producten afkomstig uit West Afrika.

shea butter

Wat is er zo bijzonder aan de boter?

Je kunt je afvragen waarom de boter zo bijzonder is om te gebruiken. Tegenover andere producten heeft shea butter een hoog gehalte aan onverzeepbare delen. De verzorgende eigenschappen variëren van 5 tot wel 17%. Bij vergelijkbare producten is dit in de regel maar 1%. De boter ondersteunt de huid om zelf ook sneller te genezen, de boter helpt dus niet alleen maar ondersteunt je huid om zelf ook beter te gaan functioneren. De boom waar de noten uit worden gebruikt wordt niet voor niets de Boom des Levens genoemd. 20 jaar na het planten produceert de boom pas zijn eerste noten.

Geraffineerd en ongeraffineerde boter

Met ongeraffineerde boter wordt bedoeld dat de shea butter wordt vervaardigd zonder andere middelen erbij te voegen. Het wordt zo geproduceerd zoals het in Afrika al eeuwenlang handmatig wordt gedaan. Dit is essentieel want de boter bevat nog alle stoffen vitamines en mineralen die uit de noten komen. Als de boter wordt bewerkt heb je geraffineerde shea butter, nadeel hiervan is dat de vitaminen met 95% worden verminderd door de bewerkingen. Wil je echt een goed product voor je huid en haar dan wordt de ongeraffineerde versie aangeraden.

shea butter
Delen